Ungdomsforsker udnævnt til professor

Noemi Katznelson er en af landets mest markante ungdomsforskere og sætter gennem sit arbejde fokus på de forandringer, der sker i ungdomskulturen. Nu udnævnes hun til professor på Institut for Læring og Filosofi, hvilket markeres med en forelæsning om ungdomsliv i tre årtier.

Lagt online: 24.04.2018

Noemi Katznelson er født den 9. april 1968 i København og uddannet cand.mag. i pædagogik og historie fra RUC. Derudover fik hun i 2004 en ph.d.-grad i uddannelsesforskning ligeledes fra RUC.

Noemi Katznelson er i dag leder af Center for Ungdomsforskning ved Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet i København, og her beskæftiger hun sig primært med de forandringer, der sker i ungdomskulturen med vægt på unges forhold til uddannelse og arbejde. I den forbindelse står hun senest i spidsen for et treårigt forskningsprojekt, der skal fokusere på, hvorfor antallet af udsatte unge stiger på tværs af sociale skel, og hvad vi kan gøre for at øge de unges trivsel.

Ved siden af forskningen har Noemi Katznelson en række tillidshverv. Samtidig er hun forfatter til en lang række bøger som bl.a. Understanding Learning and Motivation in Youth: Challenging Policy and Practice (2017) skrevet i samarbejde med Niels Ulrik Sørensen og Knud Illeris, Karrierelæring i gymnasiet: De vidste ikke, hvad de ville (2016) skrevet i samarbejde med Astrid Arbjerg Lund og Niels Henrik Møller, Hvem er de unge på kanten af det danske samfund? Om hverdagsliv, ungdomskultur og indsatser der gør en positiv forskel (2015) skrevet i samarbejde med Helene Elisabeth Dam Jørgensen og Niels Ulrik Sørensen. Derudover modtog hun i 2013 Mads Rasmussens Mindepris for sin store indsats for at skabe forståelse for erhvervsuddannelsernes værdi for samfundet gennem sin forskning.

Professortiltrædelsen markeres med en forelæsning om ungdomsliv gennem tre årtier. Den finder sted den 25. april kl. 15-17 i gæstekantinen på Aalborg Universitet København, A.C. Meyers Vænge 15, 2450 København SV.

Telefon: 9940 9940 | Telefon (studerende): 9940 9608 | humsamf@adm.aau.dk | Webkontakt: web-humsamf@adm.aau.dk
CVR nummer: 29102384 | EAN nummer: 5798000420595