Kampen om Grønland i Biffen Aalborg

Lill Rastad Bjørst fra CIRCLA holder 18. marts 2020 oplæg i forbindelse med visningen af filmen 'KAMPEN OM GRØNLAND' i Biffen Nordkraft i Aalborg.

Trump vil købe Grønland og Danmark har svært ved at slippe taget helt. Men hvad vil grønlænderne selv? I denne dokumentar møder vi en række unge grønlændere, der på hver deres måde engagerer sig i kampen for deres land. Vi følger Josef, der rapper om selvstændighed, Kaaleeraq der som nyslået politiker kæmper for selvstændighed som politiker og Tillie der har grundlagt et nyt parti for øget samarbejde i Rigsfællesskabet. For få danskere ved nok om det grønlandske samfunds drømme og ønsker, men her er en mulighed for at blive klogere.

En af verdens største dokumentarfilmfestivaler, CPH:DOX, byder velkommen til film og debat i Biffen Nordkraft, med en verdenspremiere på en ny dansk dokumentarfilm, KAMPEN OM GRØNLAND. Filmen har kun én gang tidligere været vist, nemlig til åbningen på CPH:DOX i København dagen før.

Aftenens program 18. marts

18:30: Velkomst v/ CPH:DOX

18:35: Præsentation v/ Anna Lynge, bestyrelsesformand i Det Grønlandske Hus, Aalborg

18:45: Oplæg om filmens tema v/ Lill Rastad Bjørst, lektor og ph.d. i Arktiske studier, Aalborg Universitet

19:05: Filmen vises

20:45: Spørgsmål fra publikum

21:00: Tak for i aftenLink til Biffens hjemmeside med filmomtale

Billetter

Billetter købes hos E-billet. Billetpriser: Studerende 70 kr., normal billet 85 kr. NB: Billetter kan ikke reserveres.

køb billet

Det Humanistiske Fakultet | Aalborg Universitet | Kroghstræde 1, 2. sal | 9220 Aalborg Øst