Forskere og danske it-virksomheder inspirerer brasilianerne til at bruge teknologi i undervisningen

På en aktuel workshop vil professor Bent Egberg Mikkelsen fra Institut for Læring og Filosofi vise, hvordan brug af teknologi kan være med til at fremme en sund livsstil og et fokus på bæredygtighed i skolerne.

Lagt online: 11.09.2018

I Danmark arbejder vi målrettet med at implementere teknologi i folkeskolen. Det har nu også vakt interesse uden for landets grænser. Den 24. september afholder professor Bent Egberg Mikkelsen fra Institut for Læring og Filosofi på Aalborg Universitet (AAU) i samarbejde med virksomheden Planeta Organico samt to brasilianske universiteter og Innovation Centre Denmark i São Paulo derfor en workshop på Fremtidens Museum - Museo do Amanhã i Rio de Janeiro. Her vil de vise, hvordan digital teknologi kan understøtte undervisning i mad, sundhed og bæredygtighed og dermed støtte op om og skabe interesse for en spirende brasiliansk fødevarebevægelse.

sund livsstil gennem brug af smart teknologi

- I Brasilien er der lige nu et fokus på at udvikle hele uddannelsessystemet, og samtidig har brasilianerne en stadig større interesse for en sund livsstil og for et mere bæredygtigt forbrug baseret på lokalproducerede fødevarer. Der er derfor – ligesom vi oplever i Danmark - en stor interesse for at lære mere om fødevarernes oprindelse og egenskaber. På AAU har vi gennem lang tid arbejdet med at kombinere universitetets kompetencer inden for det digitale område og medieområdet med kompetencer i forhold til læring, dannelse og fødevarer, og vi ønsker derfor at vise brasilianerne, hvordan man i skolen kan fremme et fokus på en sund livsstil gennem brug af smart teknologi. Det er erfaringer, man ikke bare kan bruge i uddannelsessystemet, men også i den voksende brasilianske oplevelsesindustri, siger Bent Egberg Mikkelsen, som i forbindelse med workshoppen vil vise prototyper, AAU’s forskere har udviklet. Det drejer sig blandt andet om et 360-graders storskærmsspil, hvor elever kan dyste mod hinanden på viden om mad og en LEGO-robot, der udfordrer eleverne i forhold til klimakonsekvenserne af deres fødevarevalg.

- Målet med workshoppen er, at de brasilianske og danske forskere sammen med lokale aktører i Rio kan gå sammen om et samarbejde, hvor de danske erfaringer med smart oplevelsesdesign kan bruges til at skabe interesse for det nye brasilianske køkken baseret på lokale fødevarer, forklarer Bent Egberg Mikkelsen og peger på, at det ikke bare er forskerne, der kan se et perspektiv i kombinationen af digital teknologi og maddannelse.

- De danske it-virksomheder, Skolen På Spil og IoT Eksperten, er også med i initiativet, understreger han.

For yderligere information kontakt

Bent Egberg Mikkelsen på tlf.: 2538 4366 eller på bemi@learning.aau.dk

Læs mere om workshoppen på http://www.greenrio.com.br/index.php/green-rio-workshop-24-09-2018/