Det Humanistiske Fakultet

Forskning

Forskning på Det Humanistiske Fakultet har fokus på mennesket – på dets vilkår og dets interaktion og praksiser i forhold til både kultur, miljø, teknologi og organisationer. Forskere på fakultetet beskæftiger sig derfor bl.a. med områder som bæredygtighed og klima, trivsel og mental sundhed, migration, kulturmøder, turisme, sprog, demokrati, teknologi, organisationsudvikling, læring og kvalitet i uddannelsessystemet.

I den forbindelse har vi på Det Humanistiske Fakultet et særligt fokus på, at vores forskningsprojekter kan bidrage til udviklingen af samfundet. Derudover prioriterer vi stærke internationale samarbejder og det tværvidenskabelige samarbejde med andre fagligheder, fordi vi mener, at det er nødvendigt for at finde nye og varige løsninger på nogle af de både lokale og globale udfordringer, vi som samfund står overfor.

 

Forskningsprojekt om den grønne omstilling:

HVAd kræver det at samarbejde på tværs af faggrupper?To maend taler sammen foran en elmaaler

 

Et fremtidsværksted for professionelle aktører inden for energiområdet har vist, at det først kræver en kommunikationsindsats, hvis man som led i den grønne omstilling ønsker at inddrage flere faggrupper i at udvikle og integrere fremtidens fjernvarmesystem.

 

Musik og sang forbedrer livet for mennesker med demens

En kvinde sidder ved en aeldre kvindes seng

Musikterapeut Aase Marie Ottesen har - i samarbejde med fire danske plejecentre - udviklet en online-manual, der giver plejepersonale konkrete værktøjer til at bruge musik og sang i hverdagen.

Det sker på baggrund af flere forskningsprojekter, som har vist, at musik og sang forbedrer livet for mennesker med demens.
 

 

 

Hvordan støtter vi unge, der er ved at flytte hjemmefra?

En mand sidder på gulvet for kigger på et papir med flyttekasse ved siden af

HUM-forskere følger lige nu 36 unge, der er ved at flytte hjemmefra, og deres forældre.

Målet er at udvikle nye redskaber, der i fremtiden kan understøtte de unge i at skabe en god overgang fra at være hjemmeboende til at bo for sig selv.
 

 


 

International forskning: Hvilken feedback har vi brug for fra andre?

Professor Constantine Sedikides fra University of Southampton prøver i sin forskning at give svar på, hvilken feedback fra andre vi har brug for, når vi skal forstå os selv, og hvordan vi også kan bruge nostalgi i den proces. Det har han opnået international anerkendelse for og har derfor fået den ærefulde titel som æresdoktor på Det Humanistiske Fakultet.

Læs også mere om tidligere æresdoktorer på Det Humanistiske Fakultet.

Det Humanistiske Fakultet | Aalborg Universitet | Kroghstræde 1, 2. sal | 9220 Aalborg Øst
Telefon: 9940 9940 | hum@aau.dk | CVR nummer: 29102384 | EAN nummer: 5798000420595