Theodore Schatzki bliver æresdoktor på Det Humanistiske Fakultet

Theodore Schatzki har inspireret forskere over hele verden med sit banebrydende arbejde med practice theory inden for så forskellige områder som bæredygtighed, ledelse og læring. Nu udnævnes han til æresdoktor på Det Humanistiske Fakultet.

Lagt online: 13.04.2018

I forbindelse med Aalborg Universitets (AAU) årsfest er Theodore Schatzki netop blevet udnævnt til æresdoktor på Det Humanistiske Fakultet. Theodore Schatzki er til daglig ansat som professor i geografi og filosofi på University of Kentucky i USA, men har gennem sin forskning inspireret kollegaer over hele verden og regnes i dag som en af pionererne inden for forskningsfeltet ”practice theory”.

- Theodore Schatzki formår at kombinere en dyb teoretisk refleksion med evnen til at anvende generelle ideer på forskellige områder med menneskelig aktivitet bl.a. inden for bæredygtighed, ledelse og læring, siger dekan for Det Humanistiske Fakultet Henrik Halkier.

Det har både studerende og forskere på Institut for Læring på AAU allerede kunnet drage nytte af. I 2016 blev Theodore Schatzki ansat som adjungeret professor på instituttet, og her har han siden inspireret kollegaer til at beskæftige sig med practice theory i forhold til flere forskningsområder.

Fakta:

- Theodore Schatzki er uddannet i anvendt matematik fra Harvard University (1977) samt i filosofi fra University of Oxford (1979) og University of California, Berkeley (1982). Fra sidstnævnte fik han også en ph.d.-grad i 1992
- Han har skrevet fire bøger, været redaktør for fem antologier og har udgivet 67 artikler i anerkendte tidsskrifter (peer review)
- Han er i dag ansat som professor i geografi og filosofi på Kentucky University
- Han har tidligere været prodekan ved College of Arts & Sciences på Kentucky University og leder af universitetets komité for Social Theory
- I 2016 blev han tilknyttet Institut for Læring og Filosofi på AAU som adjungeret professor.

Practice theory:

Forskningsfeltet ”practice theory” er vokset ud af antropologi, sociologi, geografi, historie og filosofi og beskæftiger sig med at forstå, hvordan mennesker skaber og transformerer den verden, de lever i.

Se listen